6/4/10

MESSI NO ÉS DÉU

Quantes vegades no hem sentit en els últims temps -i avui especialment- que el blaugrana Leo Messi és Déu, que Déu és argentí i que porta el número 10 a la samarreta? Per què aquest símil? Messi no és Déu. Messi és un boníssim jugador de futbol. I què fa Messi? Messi marca gols.
Déu no és argentí. Ni blaugrana. No juga a futbol. Ni marca gols. I Déu no fa hat tricks, tot i ser tres en un, o un en tres. Deu fer alguna altra cosa, no dic pas que no -no és el lloc ni el moment per debatre això- però és segur que no fa res del que fa Messi.
Si de cas el podrien assimilar a Un déu, aquells que li atribueixen poders sobrenaturals i consideren que l'home li deu culte. I fent referència als déus i deesses de tots els temps. Als mitològics més concretament. Això encara tindria un passi.
D'acord, els quatre gols que ha marcat avui en un partit de quarts de final de la Lliga de Campions potser l'acosten a la condició de "divinitat" del futbol.
Però... per l'amor de Déu! Messi no és Déu ni Déu és Messi! Messi és un boníssim jugador de futbol, potser el millor de tots els temps.
I forma part d'un gran equip.

4 comentaris:

pau ha dit...

Seguint el símil de la mitologia grega seria un heroi o un semi-déu com Hercules o Perseu...

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu, Messi no és Déu, perquè ningú ha vist mai a Déu i, per tant, no hi ha res ni ningú que s'hi pugui comparar. En tot cas sí que es podria dir que CR9 és com Déu: ni se l'ha vist ni se l'espera.

cagundé ha dit...

Suposo que un Déu és qui fa feliç a la gent. Suposo que un Déu és qui ajuda a passar situacions difícils. Suposo que un Déu és qui fa oblidar problemes. Suposo que un Déu... Messi fa alguna d'aquestes coses, peró no és un Déu. De fet, ningú és un Déu! Déu no existeix!!

( i és a partir d'aquí on em començo a perdre per un camí impossible)

Anònim ha dit...

Segueixo en aquest camí. És fosc. Moltes vegades dubto de cap on anar. Estic sol. Tot sol, i no puc tornar enrera. Vull continuar per aquest camí impossible.Segur. Hi estic perdut. Del tot.No puc demanar ajuda a ningú. Em dirien que intentés tirar enrera. I sé que no puc. I és que si,m'agrada. Si. I no sé perquè.