12/5/09

"VIGILANT" L'AEAT

Vull donar les gràcies per la seva inestimable col·laboració a tots els vigilants de seguretat que durant la campanya de Renda els toca "vigilar" les dependències habilitades per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) per tal que els "experts" confeccionin les declaracions d'IRPF dels ciutadans. Sense ells no seria el mateix. Fan una gran tasca. Són d'una ajuda impagable. Tots, absolutament tots, parlen castellà, tenen una edat d'entre 45 i 60 anys, si no més, la dona els ha cosit la vora dels pantalons massa amunt i la de les mànigues de la jaqueta massa avall, o a l'inversa. Ells decideixen formar part del procés. "Señorita dígame su DNI" i tot seguit et donen una combinació de lletres i números que recorda els noms dels robots i et fan seure en una sala entre una multitud de persones que esperen el seu torn. I fan aquella cara de satisfets perquè es consideren així part de l'engranatge de l'Administració. I no s'acaba aquí la seva tasca, no. També es dediquen a calmar els ànims d'aquells que tenen hora a les 10:30h, han arribat a les 9:00h i a les 9:30h es queixen que encara no els han atès, i d'aquells que tenien hora a les 10:30h i es queixen que a les 12h encara no els han atès. El vigilant sempre té respostes que justifiquen els "experts". I sempre té a punt uns quants "por favor", que remata amb uns "muchas gracias". Correctíssims. Què seria de l'Administració pública si no existissin aquests personatges?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ets molt injusta. No acabes de comprendre que els pobres vigilants de les instal.lacions de l'administració de l'estat només poden ser de dos tipus: Guàrdia civils o agents privats. Els primers son civils frustats. Els segons son guàrdies frustats. Als primers la societat "civil" els mira malament perque van de verd... i el verd és un color complicat. Als segons, la "gentussa civil" els mirem amb pena... i aixó de saber-se tractat amb "pena" fa mal de panxa. Ara... no descarto part de la teva teoria: els pantalons curts i les jaquetes fora de mida, també fan mal. Especialemnt quan tens que estar molta estona assegut. Jo també em "robotitzaria" i "idiotitzaria". Una mica més del que ja estic, esclar.

toni ha dit...

Em sembla que no es pot posar tothom al mateix sac...
Tu mateixa vas coincidir,ja fa uns anys,amb algun vigilant de l'AEAT que no crec que fos com expliques aquí.
Tot i que un 99%(i em consta)sí compleix aquestes característiques que comentes,s'ha de pensar en que potser hi ha unes excepcions que confirmin la regla.
Jo mateix...
Em sembla que n'he vist...
Algun vigilant diferent a l'aeat...

nadeia ha dit...

Tens raó Toni, hi ha excepcions. Però parlava en general. Jo mai no vaig fer la declaració de la Renda a l'aeat de Figueres. Segur que si l'hi hagués fet no hauria escrit això...

Salva Piqueras ha dit...

Els fan sentir útils i ells són feliços amb una feina en la que guanyen igual que un reponedor del Carrefour i, amb un curset, poden portar pistola!! I al seu llibre d'estil també està l'uniforme desgarvat, sí...