25/5/10

INCIVISME IMPUNE

El nombre de persones amb problemes greus d'alcoholèmia està creixent a la ciutat de Girona. O creix o es deixen veure més. No ho sé. Sense anar més lluny, al meu barri n'hi ha uns quants. En grupet formen unes escenes del tot pintoresques, per no dir res malsonant. Orinen i defequen -hi ha qui diu que també practiquen sexe, afortunadament jo no n'he estat testimoni- en una plaça pública, just al costat d'una escola, sense cap mena de problema i, el que em sembla més greu, ho fan amb total impunitat. Ningú no els diu res. És lamentable. També ho és el fet que un altre grup més jove de persones amb aquest tipus de problemes, ha sabut que als bars de les facultats es pot beure a preus universitaris. I ara en sovintegen alguns. Pel que he sabut, al campus Barri Vell de la Universitat de Girona ja hi ha hagut problemes. Aquesta mateixa setmana han amenaçat una noia amb una navalla per treure-li els diners i han intentat robar a l'aparcament de motos. No dic que siguin els mateixos. És casualitat?
És que ningú no pensa fer-hi res? El primer cas és claríssim: el grup és a la plaça cada dia. El segon potser és més complicat, pel fet que ha de ser difícil restringir l'accés de joves als bars de les facultats ja que costa distingir d'entrada si són o no estudiants. Però alguna cosa s'hi deu poder fer!
El meu fill va portar a casa ahir un joc que l'Ajuntament fa arribar als ciutadans, a través de les escoles, per donar a conèixer la Bústia d'Avisos i ens animen a participar-hi. La gent hi adreça queixes com que hi ha esquerdes en voreres, brutícia a tal carrer, sorolls a tal altre, etc. Provaré d'enviar-hi aquest post. Aviam què passa. Serà el meu segon intent d'aconseguir que posin en marxa alguna actuació. El primer va ser fallit del tot.

2 comentaris:

nadeia ha dit...

Resposta Automàtica de la bústia d'avisos

Les vostres dades han estat enviades correctament a l'Ajuntament de Girona, directament a l'àrea responsable del tema que heu plantejat.

Molt aviat n'hauríeu de rebre una resposta concreta. Tingueu en compte que en el cas d'alguns avisos d'anomalies en els serveis, per exemple el canvi d'una bombeta de l'enllumenat públic, la millor resposta és que la trobeu funcionant correctament, per tant, en aquest cas és probable que no en rebeu cap altra resposta.

Gràcies per la vostra col·laboració en la millora de la ciutat.

nadeia ha dit...

M'han respost. Hi estan posant mitjans. Confiem-hi.