25/8/09

EL REMEI I/O LA MALALTIA?

El meu fill encara no ha fet sis anys i ja li han posat 24 vacunes!! Ahir ho comptava seguint el calendari de vacunacions sitèmiques del seu carnet de salut. 24 vacunes i 4 d'elles són triples! Això m'ha fet pensar. Hi ha pares que es declaren objectors en aquest sentit i decideixen no vacunar mai els seus fills. Pensen que és pitjor el remei que la malaltia (que sempre és possible, però no segura).
Jo em pregunto: s'ha fet cap estudi que demostri que els qui no es vacunen pateixen les malaties de les que no s'han "protegit"? o que les pateixen amb més gravetat? Hi ha cap estudi sobre els efectes secundaris que poden provocar a la llarga les vacunes? Realment les vacunes eviten que els qui les han rebut passin les malalties? Compensa posar-se-les? No hi entenc gens però són coses que em preocupen.

Aviat vacunaran els nens i els anomenats col·lectius de risc de la nova Grip A. (Confesso que em fa molta por aquesta malaltia, segurament per desconeixement). Qui sap com ens pot afectar aquesta vacuna? Realment evitarà el contagi de la grip entre els qui l'hagin rebut? Serà pitjor el remei que la malaltia? Ara es plantegen vacunar també els nens (amb les nenes ja ho fan) del virus del papil·loma humà. Més vacunes!

Quins avantatges té vacunar els nens de tot? Quins en té no vacunar-los de res? I quins riscos en tots dos casos? Potser existeixen estudis sobre tot això però jo els desconec completament. Sincerament penso que estem molt poc informats sobre aquestes qüestions i molt em temo que això té molt a veure amb els interessos de certes indústries farmacèutiques. Però, tant poder tenen com per permetre la possibilitat que s'estigui posant en risc la salut de les persones?

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Et recomano aquest documental que vaig veure l'altre dia http://www.youtube.com/watch?v=gKwk8Kq8QXA

Está bé només dura 10 minutets i explica moltes coses sobre la "terrible" grip nova, els interessos farmacèutics i polítics, etc. Bé suposo que no cal creure'ns al 100% ni uns ni altres (el documental també el trobo massa anti-sistema).
Petonets ;-)

el7 ha dit...

Aquest és un dubte que comparteixo al 100%. A més, tinc uns amics, que no li han possat cap vacuna, i encara més, no el porten ni a l'escola bressol.
Estic d'acord que hi ha interessos, i que segur que no hi ha els estudis que reclames,... però tan sols pensar en que poddria passar quelcom al meu fill perquè jo he decidit no vacunar-lo em fa molt respecte (i por). Per tant, si la doctora em diu que hi ha l'opció de posar la "prevener" que val 30 €, no arribo ni a escoltar el preu, i ja li trec el caputxó a l'agulla.

No sé si serà útil, però per culpa meva no serà....
De totesmaneres crec que les malaties del futur seran les alergies,.... i vacunes contra això no sé si n'hi ha encara... o sigui.. que paciència i sort!

un petó

nadeia ha dit...

Otres la Prevenar, sí. Encara la posen? (com que canvien com les modes!) I són 3, no? Jo també li vaig fer posar a l'Andreu les voluntàries i tot! Però no sé si no els estem protegint massa i això finalment pot ser contraproduent... no sé, no sé. Per les al·lèrgies ja n'hi ha però a mi, per exemple, no m'han servit mai per a res.

Gràcies Dani. Una mica exagerat potser sí, però no estan malament les dades que aporta....