4/10/08

SUPORT A SANTI FARO

Des d'aquí vull fer una crida en suport de Santi Faro. Vull lloar la valentia que demostra als informatius de TV3. Mentre els presentadors s'entesten a presentar-lo com a Santi Faro, ell insisteix, quan signa les informacions, en destacar que es diu Santi "Faru". En el seu viatge des del món de la música al món del motor, el noi s'ha tornat agosarat. Perquè penso que representa tot un acte d'heroïcitat presentar-se com a Santi "Faru" en uns informatius en què els matalassers han passat a ser colchoneros, en què Angela Merkel és la cancellera alemana, en què ETA consegueix coses, en què ens parlen de la crisis, en què ens diuen que les coses passen dos vegades... i en què, a més, les coses passen i molt.
Ara ric quan recordo una vegada, quan feia poc temps que treballava per Catalunya Ràdio, ja fa força anys, que em van picar la cresta quan en una crònica per als informatius nacionals vaig dir que a l'Alt Empordà hi feia molta fred. En el meu cas no era un castellanisme sinó un "gironisme".
Des d'aquí t'envio tot el meu suport, Santi Faro, en el teu intent de recatalanitzar "la nostra".

4 comentaris:

pau ha dit...

Boníssim post, Nadeia.
Sobretot quan esmentes el que ha esdevingut la signatura dels periodistes de TV3: "Les coses passen, i molt"

Per què "i molt" digues, que passen molt sovint. No suporto l"i molt"!

Tot el meu suport al Santi Faru!

nadeia ha dit...

Tot el que he dit ho he extret d'una sola edició de l'informatiu. I encara m'he deixat una cosa: han dit que aquesta nit les temperatures baixaran "i força"!

Albert ha dit...

Puc dir-te que els controls lingüístics ja no son tant estrictes, per això en Pedrosa sona amb "e".... oi?

Salva Piqueras ha dit...

Què es pot esperar d'un mitjà on el seu director mai es va dir Francesc EscribanU, ni el conductor del TN Xavi CUral?