17/8/08

LA CUA A LES CAIXES

Tinc la curiosa virtud de triar sempre la caixa equivocada. Al supermercat i a qualsevol superfície comercial amb més d'una caixa per cobrar. Passo ben bé 15 segons intentant analitzar quina de les cues avança més ràpidament. Observo la quantitat de productes que han de passar per la màquina i el número d'operacions pagament-cobrament que s'han de realitzar en funció del nombre de persones que hi ha a la cua. Em decideixo sempre tenint la sensació d'haver fet la millor tria. Però ai! Sempre sempre m'equivoco. La targeta no passa, un codi que la màquina no llegeix, un producte en mal estat, un altre trencat, s'acaba el paper dels tiquets... Les cues de les altres caixes van avançant i la que jo he triat, sempre sempre, resulta ser la més lenta!
Té gràcia que quan ho comento resulta que tothom diu que li passa el mateix! Com pot ser? La conclusió serà que tota la gent que conec tria malament la cua on situar-se? O que totes les caixes tenen problemes? Però llavors per què quan hi sóc jo només és a la que jo he triat que passen coses?

2 comentaris:

Anna ha dit...

Cert, tots pensem que ens passa el mateix. Però resulta que és una qüestió matemàtica. Jo, des de que ho vaig descobrir, com que sóc "de lletres", visc més resignada. I si no t'ho creus, llegeix, llegeix: http://lapesadilladebourbaki.blogspot.com/2008/04/la-cola-del-supermercado.html

nadeia ha dit...

Anna, ho he llegit. Té gràcia. Crec que sóc incapaç de fer un bon càlcul fins i tot en un supermercat on només hi ha dues caixes!