9/5/09

FLORS, COLORS i GENT, MOLTA GENT

Cinquanta-quatre anys fa que se celebra i jo sense haver-la visitat. Fins avui. Avui he participat en una visita guiada al Girona Temps de Flors. Sembla estrany que la gent de Girona ens apuntem a una visita guiada pels carrers de la nostra ciutat quan la temàtica són les flors. Però no ens havien d'explicar quin tipus de flors són les que s'han utilitzat per a les composicions. De ser així no hi hauria anat. La gràcia és que ens han explicat detalls sobre aquells espais on s'han fet les composicions. Sobretot dels patis que només s'obren al públic durant nou dies en motiu de l'exposició i que la resta de l'any no podem visitar. L'activitat d'avui m'ha permès conèixer-ne la història. Aquesta és la gràcia. Les flors eren per a mi l'excusa.
Evidentment no hem visitat tots i cadasun dels espais que alberguen exposicions. Bàsicament degut a l'aglomeració de gent. Girona s'omple de gent i més gent en cada edició de l'exposició. És increïble veure les cues d'hores d'espera que es formen per entrar als Banys Àrabs per exemple, o a les Sarraïnes! He pensat: ja cal que valgui la pena el que hi ha dins! La guia ens ha alertat que vigiléssim les bosses de mà perquè es produeixen robatoris. Unes quantes persones del grup ho han corroborat: en altres edicions han perdut alguna de les seves pertinences. Quanta gent! Una bogeria! És curiós veure com les flors, fora del camp, desperten tant interés!
Pel que fa a l'exposició floral, doncs hi he vist una mica de tot. Composicions harmòniques i d'altres que no he acabat d'entendre per què se les ha inclós a la mostra... He posat les fotos de les tres que més gràcia m'han fet. A la primera no hi ha flors però hi són representades en forma de tambors de rentadora i centenars de llapis de colors (Alpino ha col·laborat en aquesta composició), la segona m'ha fet gràcia pel muntatge i la tercera pel mateix motiu.
Gràcies per la visita (per cert, gratuïta), Rosa (molt en consonància).