2/1/09

SENSE INTERNET

Fa més de quinze dies que no tinc internet. M'he canviat de pis i encara no he trobat la manera de tenir-ne. Quan ja t'has acostumat a fer-lo servir és bastant dur quedar-te'n sense d'un dia per l'altre! En els últims dies he conegut uns quants locutoris, he visitat més de l'habitual la biblioteca de la UdG i la de la Casa de Cultura i alguns bars també. Però són poques estones i a més en aquests llocs no tens massa intimitat. Si tens un bloc, has après a llegir els diaris digitals, a consultar tot el que necessites a través d'internet, ets present al facebook (per exemple) i consultes diàriament el teu correu personal, es fa difícil haver de mig abandonar aquestes coses tot de cop.
Però em nego a contractar l'internet de Telefònica. Ja fa molts anys que no tinc telèfon fix a casa. No el faig servir. I contractar una línia només per a l'internet em resultaria massa car, i tal i com estan es coses... He investigat pels voltants de casa però de moment no ha quallat res. Rebo fins a vint senyals de wifi des del meu ordinador. Totes protegides. Ja podria viure al costat de l'Ajuntament, que se suposa que dóna servei gratuït en un radi prou ampli! Però no.
He provat de negociar amb uns veïns la possibilitat de compartir el servei però els ha semblat molt complicat. Això és el que han dit. Fins ara ho havia fet, compartia wifi amb les veïnes del pis de sota, i ens sortia prou barat a totes plegades. Però ara tinc nous veïns i la cosa no sembla fàcil de moment.
També he provat de negociar amb el bar de sota de casa però no s'havien ni adonat fins ara que tenen wifi. No entenc molt bé com pot passar una cosa així. Però és. I ara que ho saben estan mirant d'oferir-lo als seus clients i, de passada, als veïns, però crec que no acaben de saber ben bé com ho han de fer... Jo de moment vaig esperant i, una mica, desesperant... No se m'acudeixen altres fòrmules. S'accepten idees. Ja les llegiré quan pugui...