10/3/09

I SI...?

A classe d'anglès estem repassant el condicional. Hem de preparar una sèrie de redaccions que després haurem de defensar oralment. Tot per demà passat. Avui m'hi he posat i m'he quedat en allò del brainstorming. He fet una llista infinita. Entre les idees, una d'actual: la crisi. L'he relacionat amb el preu dels pisos. El de lloguer, que és el que a mi m'afecta. I si hagués esperat una mica més a llogar casa meva? Els lloguers han baixat des del desembre passat (quan jo m'hi vaig instal·lar) i sembla que la tendència és a que encara ho facin més. Quanta gent no es deu estar fent aquesta mateixa pregunta?! Sobretot els que han comprat un pis o una casa fa uns mesos, fa un any... Però què sabíem? Qui sabia i qui sap quant temps durarà i què passarà amb els preus demà, la setmana que ve, el mes que ve...? Jo no. I em fa ràbia. I deu fer ràbia a molta gent. I si ens haguéssim esperat? Em consolo pensant que potser si m'hagués esperat haurien llogat casa meva a algú altre. I jo volia aquesta. I la tinc. A un preu car pel que es veu que pot acabar essent? Possiblement. Però, què hi farem?
Algú m'explicava avui que, segons un estudi, els nens neixen més intel·ligents com més jove és el pare i com més gran és la mare. Una fòrmula poc fàcil. O una cosa o l'altra, habitualment. Però totes dues alhora? I si jo hagués tingut el meu fill més endavant? El seu pare hauria estat també més gran. I si el seu pare hagués estat més jove? Jo hauria estat més jove també. Difícil combinació en el nostre cas.
I si...? tantíssimes coses...! Podríem fer un repàs de la vida sencera! Si hagués fet, si no hagués fet. Si hagués dit, si no hagués dit. Si hagués pensat, si no hagués pensat... No, no, condicionem el present: i si faig, si no faig? I si dic, si no dic? I si penso, si no penso? Podem condicionar fins desesperar! Però no és d'això que es tracta. Segur que la intenció de la professora d'anglès no era aquesta... I si decidís quines idees utilitzaré per a les redaccions?